breaking news!

Sinds maart 2019 is mijn uitgever spoorloos verdwenen en kun je mijn boek (nu) helaas niet meer bestellen.

Ik werk hard aan het herschrijven van mijn boek, zodat een nieuwe uitgever het opnieuw kan gaan uitgeven.

Ik hou jullie uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. 

Ellen Kusters, een schrijfster?

Wie mij een aantal jaar geleden had verteld dat ik in 2017 een eigen boek zou hebben uitgegeven, had ik waarschijnlijk niet geloofd.

Een droom? Ja, dat zeker. Een droom die voor mij werkelijkheid werd en waar ik erg trots op ben.

Is het een bestseller? Nee, dat niet, maar voor mij wel een groot succes. Bovendien heeft het schrijven iets in me wakker gemaakt, waardoor ik besloot mijn hart te volgen en het schrijven van verhalen en boeken als mijn werk te beschouwen.

Wanneer mensen aan me vragen: “En Ellen, wat doe jij nu?” dan antwoord ik daarop met: “Ik ben schrijfster.” Daar ben ik super trots op!

“Er was eens…een juf”

Mijn verhaal over mijn werk als juf. Zoals de titel doet vermoeden, is deze baan verleden tijd. Ik was juf, nu niet meer.

Na bijna twintig jaar in het onderwijs te hebben gewerkt, kwam ik eind 2015 in een burn-out terecht. Om naar boven te halen waarom ik ooit juf wilde worden, schreef ik al mijn herinneringen op. Vanaf het moment dat ik als klein meisje de droom had om later juf te worden, tot het moment waarop ik instortte en het moeilijke besluit om nooit meer terug te keren naar het onderwijs. En alles wat daar tussenin gebeurde.

Het is een eerlijk en realistisch verhaal geworden, waarmee ik anderen graag wil inspireren. Als het mij lukt om mijn leven drastisch om te gooien en mijn hart te volgen, lukt het jou ook!

Ik gun het iedereen dat ze hun dromen kunnen en durven na te jagen, nooit op te geven en te geloven in zichzelf.

Met dit boek hoop ik anderen bovendien een kijkje te geven in het hoofd van een juf, die verschrikkelijk met zichzelf in de knoop zit, niet weet hoe hieruit te komen en na goede begeleiding een dappere beslissing neemt en eindelijk durft te vertrouwen op haar gevoel en haar hart volgt.

Ik weet als geen ander hoe het is om je eenzaam te voelen, terwijl het leven je lijkt toe te lachen. Wat het met je doet, hoe diep die put is, maar ook dat je eruit kunt klauteren.

In mijn verhaal beschrijf ik dat hele proces en ik weet zeker dat velen zich in mijn verhaal zullen herkennen. Daarvoor heb ik het geschreven. Voor iedereen die ongelukkig is in hun werk, in de liefde of op ander gebied en niet weet hoe hieruit te komen. Mijn verhaal biedt hoop, geeft herkenning en laat de lezer zien dat er altijd licht is aan het eind van de tunnel. Hoe moeilijk en uitzichtloos een situatie soms ook is.

De cliché uitspraak “Het komt allemaal goed”, waar ik zo’n gruwelijke hekel aan had, blijkt waar te zijn.

Mocht je het leuk vinden om mijn boek te lezen, stuur me een mail en bestel mijn boek.

UPDATE: de uitgever van mijn boek is per 14 maart ontbonden en per 21 maart uitgeschreven bij KvK en het is dus niet mogelijk om via bol.com en andere online bookshops mijn boek te bestellen. Gelukkig heb ik nog een aantal exemplaren thuis, die je kunt bestellen voor €18.95.

Als je het boek gelezen hebt, lees ik graag wat je ervan vindt!

Liefs Ellen

“Makkelijk te lezen boek dat de strubbelingen van een juf uit het hedendaagse onderwijs weergeeft. En anderzijds een boek dat vertelt over de keuzes die een mens zelf moet leren maken. Om uiteindelijk een evenwichtig, voor zichzelf plezierig leven te leiden.”

Mirjam Willigers

“Er was eens een… juf! 
Ellen Kusters zoals ze beschrijft: Haar droom om juf te worden.
De verwezenlijking van deze droom.
Hoe deze droom leidde tot een burn-out. Haar weg om deze te overwinnen.
En hoe deze burn-out de aanleiding is om te stoppen in het onderwijs en haar hart te volgen.
In chronologische volgorde geeft ze haar verhaal weer. Ellen, zoals ze is!
Ze neemt je mee in haar leven en gedachten. Haar zelfreflectie en overwegingen.
Dapper van haar om dit boek te schrijven. 
Het is heel persoonlijk en toch een item wat in deze tijd herkenbaar is voor veel onderwijzend personeel.”

Gerda Eevers

Ik was onder de indruk van dit boek en raakte geëmotioneerd na het lezen. Naar waarheid beschreven.

Mieke Geven

Als oud-collega was de inhoud van je boek “Er was eens……een juf” voor mij heel herkenbaar.
Heel knap van je om je emoties en frustraties toe te vertrouwen aan het papier.
En dat je de lef hebt gehad om iedereen die je boek leest deelgenoot te maken van je diepste ik, de persoon die te maken heeft gehad met een burn-out.
Je bent er sterk en krachtig uitgekomen en je bent de uitdaging aangegaan om schrijfster te worden.
Ik wens je hierbij veel succes!

Anoniem

boekpromotie

Natuurlijk moet je een boek promoten. Wat is er nou leuker dan een fotoreportage maken met je boek erbij?
Met mijn lievelingsfotografe Sharon Dielissen!

Heel blij met het eindresultaat.