Lieve lezers van Ellens Schrijfavonturen:
Vandaag wil ik eens wat anders doen dan je van me gewend bent. Meestal snijd ik een onderwerp aan, waarmee ik veel bezig ben geweest of schrijf ik over iets dat actueel is.
Vandaag deel ik een aantal (vijf om precies te zijn) van mijn favoriete blogs van afgelopen jaar. Ben je ook zo benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder

Een lijstje met vijf van mijn favoriete blogs

Hieronder ga ik in vijf hoofdstukken een lijstje delen met daarin mijn vijf favoriete blogs van het afgelopen jaar. Blogs die me zijn bijgebleven, omdat ze vaak gelezen zijn, omdat ze voor herkenning hebben gezorgd of omdat ik het gewoon erg leuk vond om over dat specifieke onderwerp te schrijven.

Natuurlijk vind ik al mijn blogs leuk en schrijf ik ze graag, maar in de lange lijst met blogs springen er voor mij toch een aantal blogs uit.
Ik benoem deze in de volgende hoofdstukken en zet de link erbij, zodat je kunt doorklikken en verder kunt lezen.

Het zou nóg leuker zijn, wanneer je na deze blog de smaak te pakken hebt en zin hebt gekregen om nog meer blogs (en verhalen) van mij te lezen. Dit hoef je uiteraard niet allemaal in één dag te doen, want dan ben je waarschijnlijk een paar uur zoet. 😉

De volgorde waarin ik de blogs heb gezet, zegt niets over de mate van leuk zijn. Het is een willekeurige volgorde.

 1. Mijn gewicht & ik (deel 1 en 2)

  Om het hele verhaal te lezen, klik je hier en hier.
  Het onderwerp is niet echt gerelateerd aan schrijven, maar is wel een thema waar ik regelmatig mee bezig ben geweest en nog steeds ben.
  Ik weet dat ik niet de enige ben die wel eens worstelt met haar (of zijn) gewicht. En hoewel de meesten van ons best openhartig over dit gevecht vertellen (niet noodzakelijk op social media), zijn er ook veel mensen die het lastig vinden om echt eerlijk te vertellen over hun strijd.
  Zelf ben ik ook niet altijd eerlijk hierover, omdat ik vaak zeg dat ik er niet mee bezig ben, terwijl ik dat eigenlijk wél ben. Ik hoop deze struggle op een dag echt los te kunnen laten.

 2. Het einde van mijn uitgever!

  Vorig jaar kwam ik ‘toevallig’ tot de ontdekking dat mijn uitgever spoorloos verdwenen was en daarvan niemand op de hoogte gesteld had. Veel auteurs die hun boek(en) bij Lecturium hadden ondergebracht, werden verschrikkelijk benadeeld en waren veel van hun geld (en bestanden) kwijt. Hoe dat precies in zijn werk ging en wat daarna allemaal gebeurd is, kun je lezen in deze blog.
  Gelukkig loopt het verhaal goed af en zijn er positieve ontwikkelingen. Deze blog is de meest gelezen blog die ik tot nu toe gepubliceerd heb. Het voelde ontzettend fijn en warm om te merken hoeveel mensen met mij meeleefden en dachten.

 3. Hoe word ik een briljante schrijfster?

  Deze titel intrigeert en triggert veel mensen om te lezen (en dat was natuurlijk precies de bedoeling J).
  In deze blog filosofeer ik hoe het zou zijn om als briljant schrijfster te worden betiteld. Natuurlijk hoop ik dat het niet alleen bij dromen en filosoferen blijft, maar dat er in de (nabije) toekomst een grote doorbraak komt. Dat mijn boeken en verhalen door duizenden mensen worden gelezen en gekocht. Dat ik in grote boekhandels signeer- en voorleessessies geef en uitgenodigd word om lezingen en presentaties te geven.
  Ik ben hard aan het werk om deze droom te realiseren. Klik hier om deze inspirerende blog te lezen.

 4. Burn-out

  Een onderwerp dat ik vaak bespreek in mijn blogs. Niet omdat ik het zo leuk vind om mijn ellende met je te delen, maar wel omdat ik de noodzaak voel om hierover te schrijven. In deze tijd, waarin veel dingen onzeker zijn en waarin veel druk op onze samenleving staat, vrees ik dat nog veel meer mensen in een burn-out terechtkomen. Ik hoop met heel mijn hart dat ik het mis heb.
  Ik weet namelijk als geen ander hoe vreselijk moeilijk en eenzaam het is om in een burn-out te zitten en hoe lang en zwaar de weg is om er bovenop te komen. Het is een proces van jaren en bij tijden merk ik dat ik het nog steeds lastig heb. Gelukkig herken ik het gevoel steeds beter en heb ik geleerd hoe ik hiermee het beste kan omgaan.
  Bij de categorieen op mijn blogpagina kun je op je gemak eens rondkijken en de blogs hierover lezen die je het meeste aanspreken.

 5. Het schrijven van een moordverhaal

  Vorig jaar oktober gebeurde er iets heel bijzonders: ik won mijn eerste schrijfwedstrijd en was uitverkoren om het verhaal voor de universiteit van Wageningen te schrijven dat gaat dienen als basis voor de nieuwe lesmodule van het vak NLT voor VWO 4 leerlingen.
  De blijdschap en euforie die ik voelde toen ik het goede nieuws hoorde, kan ik zo weer oproepen. Het was letterlijk ‘magisch’.
  Met een redelijk krappe deadline en flink wat voorbereidend werk lukt het me om een mooi moordverhaal in elkaar te zetten. Wil je lezen hoe ik te werk ben gegaan? Klik hier om alles te lezen.
  Ik heb echt ontzettend genoten van dit schrijfavontuur en de samenwerking met de Thrilleracademie en Saskia. Met elkaar hebben we er iets moois van weten te maken. Een ervaring om nooit te vergeten.

Dit waren er alweer 5!
Ik heb nog veel meer interessant en leuke blogs geschreven.

Weet je wat LEUK zou zijn? Als je in een reactie hieronder zou delen welke blog (dat hoeft niet uit bovenstaande lijst te zijn) op jou het meeste indruk heeft gemaakt.

Misschien heb je een vraag of tip voor een nieuwe blog voor me.
Schroom dan niet en laat gerust via een reactie hieronder weten wat je graag op mijn blogpagina ziet terugkomen.

Ik waardeer het echt wanneer je dat doet en kijk ernaar uit. Dank je wel alvast.